Newtonrommet i VIPsenteret er blitt 20 år

Tirsdag 7. juni var det 20-års feiring av Newtonrommet Midt-Norsk Realfag- og Teknologisenter (MNRT) i VIPsenteret. Både elever, ordførere og representanter fra næringslivet var tilstede. Det vanket både gratulasjoner, kaker og gaver og Sparebank1 Midt-Norge slo på stortromma og overrakte en gavesjekk på kr. 250.000,- til MNRT v/daglig leder Per Håvard Myran.

Gavesjekk fra Sparebank1 Midt-Norge. Foto: MNRT

Et Newton-rom er et spennende innredet og teknologisk velutstyrt undervisningslokale med fokus på praktisk undervisning i naturfag, matematikk og teknologi. Her tilbys læreplanbasert undervisning til skolene som er tilknyttet rommet. Undervisningen preges av elevaktivitet og varierte arbeidsmetoder. Newton-rommene i Norge eies og driftes lokalt av kommune, fylkeskommuner og næringsliv.

Målet med MNRT er å øke barns og unges interesse for og kompetanse innenfor industri- og håndverksfag, realfag og teknologi, noe som er viktig for rekrutteringrn til næringslivet framover. MNRT har et stort potensialefor å utnytte samarbeidet mellom skole og næringsliv her og inviterer derfor næringslivet inn på senteret for å se hvordan opplæringen foregår. Forankring i næringslivet er viktig for å utvikle MNRT videre.